| | | | | Auteur | Bericht |
Expert Geregistreerd op: 2008-07-05 Hoev-heid punten: 4365 Woonplaats: Ukraine | Geplaatst: 18 Jul. 2008 12:45 Onderwerp: Християнські ідоли | |
| | Дякую, Ви мені дуже допомогли. | | | Terug naar boven | |  |
Wijs Geregistreerd op: 2008-01-02 Hoev-heid punten: 11533 Woonplaats: Ukraine | Geplaatst: 18 Jul. 2008 14:11 Onderwerp: Християнські ідоли | |
| можна в принципі на ти  | | | Terug naar boven | |  |
Expert Geregistreerd op: 2008-07-05 Hoev-heid punten: 4365 Woonplaats: Ukraine | Geplaatst: 20 Jul. 2008 09:56 Onderwerp: Християнські ідоли | |
|
| Х„ХҐХ»ХўХҐЦЂХҐХ¬: |
можна в принципі на ти
|
Згоден. Знову питання: Чи ти чув про такого засновника РУНВіри Лева Силенка. Я прочитав його книгу «Святе вчення, Силенкова Віра в Дажбога». Є багато цікавого з історії християнства і правди з українського сьогодення. На кожній сторінці він постає, як патріот-українець. Але в книзі є щось і таке, що викликає в мене недовіру до автора. Не можу зрозуміти хто він. | | | Terug naar boven | |  |
Wijs Geregistreerd op: 2008-01-02 Hoev-heid punten: 11533 Woonplaats: Ukraine | Geplaatst: 20 Jul. 2008 11:13 Onderwerp: Християнські ідоли | |
| | ні, такої книги я не читав, але сама назва мене насторожила...можливо, автор занадто фокусується на своїй власній персоні, роблячи з себе нового мессію?... | | | Terug naar boven | |  |
Expert Geregistreerd op: 2008-07-05 Hoev-heid punten: 4365 Woonplaats: Ukraine | Geplaatst: 22 Jul. 2008 17:05 Onderwerp: Християнські ідоли | |
| І у мене таке враження. Ось як починається кожен розділ (Силенко називає це «Суть»):
«Дажбоже, Єдиний Господи мій,
Справедливість і Милосердя,
натхненний Вірою в тебе,
я прийшов до Людей моїх»
Всі думки його в цих «Сутях» спрямовані на духовне звільнення українців, і в першу чергу від «рабства Божого» християнства. Мене вражає його натхненність, яка дуже схожа з натхненністю секти Ессенів, членом якої був і Ісус. Ідеологія Силенка діаметрально-протилежна ідеології Ессенів і Ісуса. Ессени вважали, що царство небесне належить жебракам (рабам Єдиного Бога), а не маєтним людям; що тіло – це брудна порожнина для душі. «Ісус і його учні не милися, щоб проявити зневажливе ставлення до тіла, яке є посудиною гріха» (Селенко). Сам же Силенко вважає що царство небесне це світло у Всесвіті наших предків (я зрозумів саме так), що ми є частиною Дажбога (Всесвіту), що віра тільки тоді може бути правдивою, коли робить людину вільною і гармонійною. Дуже багато приділяє уваги дбайливого ставленню до природи. Як приклад привожу цитату з цієї книги: «Богородиця Мая непорочно народила Боже дитя Будду. Богородиця Ізида непорочно народила Боже дитя Гору. Богородиця Марія непорочно народила Боже дитя Ісуса. У РУНвірі нове розуміння Бога. Бог – Вічність, Безмежність, Світ у Богові і Бог у Світі. Світ не родився – Світ вічно був, і є вічно буде Світом. Дажбог – Енергія Світу вічна, Незнищима. Всюдисуща. Дажбог – Свідомість (самоволодіюча сила) Світу. Людина народжена Дажбогом, її єство божественного походження». Якщо ти спитаєш яке моє ставлення до цього, відповім: щось схоже на таке я писав у своїх віршах. Та все ж таки на підсвідомості розумію – зараз людству потрібна віра в себе, віра в розвиток свого розуму ( розум людини має такі можливості, яких не мав ні Христос, ні Будда, ні Заратустра, ні іудейський Ієгова). Дивитися треба у Безмежний Всесвіт, у ньому наше майбутнє і наше Божество. | | | Terug naar boven | |  |
Wijs Geregistreerd op: 2008-01-02 Hoev-heid punten: 11533 Woonplaats: Ukraine | Geplaatst: 22 Jul. 2008 17:35 Onderwerp: Християнські ідоли | |
| згоден, але тим не менше не можна відкидати те, що бог існує насправді (хоча б тому, що повинна була бути енергія для великого вибуху).
а на рахунок майбутнього розвитку, то я навіть згоден з Силенком, що потрібно робитися вільними і гармонічними.
Тобто ПРИРОДНИМИ. Все що природно - те не гріховно. Ось моя думка. | | | Terug naar boven | |  |
Expert Geregistreerd op: 2008-07-05 Hoev-heid punten: 4365 Woonplaats: Ukraine | Geplaatst: 23 Jul. 2008 16:15 Onderwerp: Християнські ідоли | |
| | Х„ХҐХ»ХўХҐЦЂХҐХ¬: |
Все що природно - те не гріховно. Ось моя думка
|
Моя думка інша: людина не може бути гріховною, їй нема перед ким чи чим грішити. Бог, якщо Він є, в людські справи не втручається. Він міг створити тільки закони розвитку, які підпорядковуються законам математики, фізики, хімії, астрономії. Ці закони досконало буде знати і людство (у майбутньому). Щодо гріховності. Суспільство через 15-25 років випрацює закони, по яких буде жити без брехні і злодійства. Секс, який церква вважає гріхом (непорочне зачаття! у пробірці!) – є продовження роду людського, від якого годується вся оця зграя попів, ксьондзів, рабинів тощо. Доречи, ти не стрічав данні – яка кількість людей проводить церковні служби по всіх релігіях? Думаю, не менше 5-7% від загальної кількості віруючих. | | | Terug naar boven | |  |
Wijs Geregistreerd op: 2008-01-02 Hoev-heid punten: 11533 Woonplaats: Ukraine | Geplaatst: 23 Jul. 2008 16:41 Onderwerp: Християнські ідоли | |
Моя думка інша: людина не може бути гріховною, їй нема перед ким чи чим грішити
|
грішити можна перед самим собою, і перед людством.
я вважаю гріхом усе, що так чи інакше спотворює природу людини. | Х„ХҐХ»ХўХҐЦЂХҐХ¬: |
Бог, якщо Він є, в людські справи не втручається. Він міг створити тільки закони розвитку, які підпорядковуються законам математики, фізики, хімії, астрономії.
|
згоден | Х„ХҐХ»ХўХҐЦЂХҐХ¬: |
Ці закони досконало буде знати і людство (у майбутньому).
|
я в цьому сумніваюся.
думаю, людство ніколи не дійде до Істини.
Щодо гріховності. Суспільство через 15-25 років випрацює закони, по яких буде жити без брехні і злодійства.
|
а ось такого не буде ніколи!
людину треба возвеличувати, але не варто забувати, що людина - недосконала. влна має свої недостатки, і ніякі закони не зможуть завадити їх прояву, як не змогли завадити на протязі тисячоліть! | | | Terug naar boven | |  |
Expert Geregistreerd op: 2008-07-05 Hoev-heid punten: 4365 Woonplaats: Ukraine | Geplaatst: 24 Jul. 2008 12:11 Onderwerp: Християнські ідоли | |
грішити можна перед самим собою, і перед людством
|
Це не гріх, а злочин, і перед собою, і перед людством. | Х„ХҐХ»ХўХҐЦЂХҐХ¬: |
думаю, людство ніколи не дійде до Істини
|
Людство ще недосконале. Тому Істина йому здається недосяжною. Але Істина існує. Шлях до Неї у розвитку Людства через розвиток Людини. Зараз багато чого людству здається неймовірним.
людину треба возвеличувати, але не варто забувати, що людина - недосконала. влна має свої недостатки, і ніякі закони не зможуть завадити їх прояву, як не змогли завадити на протязі тисячоліть!
|
Саме тому, що про недосконалість людини я не забуваю, маю надію – Людство цю недосконалість подолає. У нього не буде альтернативи.
Всесвіт потребує розумного ставлення до Нього. Зможе вижити той, хто має розум Всесвіту, а не дріб’язковий розум убогої людини-кріпака. На жаль, протягом тисячоліть людина тільки те й робила, що виборювала свободу мислити. | | | Terug naar boven | |  |
Wijs Geregistreerd op: 2008-01-02 Hoev-heid punten: 11533 Woonplaats: Ukraine | Geplaatst: 24 Jul. 2008 12:29 Onderwerp: Християнські ідоли | |
Це не гріх, а злочин, і перед собою, і перед людством.
|
А хіба це не одне і те ж? | Х„ХҐХ»ХўХҐЦЂХҐХ¬: |
Людство ще недосконале. Тому Істина йому здається недосяжною. Але Істина існує. Шлях до Неї у розвитку Людства через розвиток Людини. Зараз багато чого людству здається неймовірним.
|
Так, можливості для розвитку є.
Але питання в тому, чи зможе розвиватися все людство, чи розвиток так і залишиться прерогативою обраних.
Якщо оцінити історію, то більш можливим здається останнє.
А якщо так, то пізнати Істину неможливо. | Х„ХҐХ»ХўХҐЦЂХҐХ¬: |
Саме тому, що про недосконалість людини я не забуваю, маю надію – Людство цю недосконалість подолає. У нього не буде альтернативи.
Всесвіт потребує розумного ставлення до Нього. Зможе вижити той, хто має розум Всесвіту, а не дріб’язковий розум убогої людини-кріпака. На жаль, протягом тисячоліть людина тільки те й робила, що виборювала свободу мислити.
|
Альтернатива є завжди. А надто тут.
Є альтернатива загинути.
Є альтернатива продовжити свій розвиток у такому ж темпі та руслі, але вижити (хто сказав, що вижити при нинішньому рівні розвитку неможливо?). | | | Terug naar boven | |  | | | |