Forum | Chat | Agenda’s | Clubs | Kennismaking | Spelletjes | Fotoalbums | Schoonheidsverkiezingen Gebruikerslijst Radio
In referentie zetten Startpagina maken   
Mijn profiel
Dialoog
Activiteiten
Nuttig
Informatie
De diensten
Taal
Reclame
    new
RC-WERELD.com » Clubs » Forums van de clubs » Не заангажоване спілкування » Християнські ідоли
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren Ga naar pagina: Vorige    1, 2, 3, 4   Volgende
Thema afdrukken
Auteur Bericht
entree
Expert
Expert

Hoev-heid punten: 4365

BerichtGeplaatst: 18 Jul. 2008 12:45
   Onderwerp: Християнські ідоли
  Reageren met citaat    Het bericht afdrukken

Дякую, Ви мені дуже допомогли.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht Gastenboek De club van de gebruiker ingaan Het fotoalbum van de gebruiker kijken
туман-туман
Wijs
Wijs

Hoev-heid punten: 11533

BerichtGeplaatst: 18 Jul. 2008 14:11

можна в принципі на ти icon_wink.gif
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht Gastenboek De club van de gebruiker ingaan De agenda van de gebruiker lezen Het fotoalbum van de gebruiker kijken
entree
Expert
Expert

BerichtGeplaatst: 20 Jul. 2008 09:56

Х„ХҐХ»ХўХҐЦЂХҐХ¬:

можна в принципі на ти

Згоден. Знову питання: Чи ти чув про такого засновника РУНВіри Лева Силенка. Я прочитав його книгу «Святе вчення, Силенкова Віра в Дажбога». Є багато цікавого з історії християнства і правди з українського сьогодення. На кожній сторінці він постає, як патріот-українець. Але в книзі є щось і таке, що викликає в мене недовіру до автора. Не можу зрозуміти хто він.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht Gastenboek De club van de gebruiker ingaan Het fotoalbum van de gebruiker kijken
туман-туман
Wijs
Wijs

BerichtGeplaatst: 20 Jul. 2008 11:13

ні, такої книги я не читав, але сама назва мене насторожила...можливо, автор занадто фокусується на своїй власній персоні, роблячи з себе нового мессію?...
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht Gastenboek De club van de gebruiker ingaan De agenda van de gebruiker lezen Het fotoalbum van de gebruiker kijken
entree
Expert
Expert

BerichtGeplaatst: 22 Jul. 2008 17:05

І у мене таке враження. Ось як починається кожен розділ (Силенко називає це «Суть»):
«Дажбоже, Єдиний Господи мій,
Справедливість і Милосердя,
натхненний Вірою в тебе,
я прийшов до Людей моїх»
Всі думки його в цих «Сутях» спрямовані на духовне звільнення українців, і в першу чергу від «рабства Божого» християнства. Мене вражає його натхненність, яка дуже схожа з натхненністю секти Ессенів, членом якої був і Ісус. Ідеологія Силенка діаметрально-протилежна ідеології Ессенів і Ісуса. Ессени вважали, що царство небесне належить жебракам (рабам Єдиного Бога), а не маєтним людям; що тіло – це брудна порожнина для душі. «Ісус і його учні не милися, щоб проявити зневажливе ставлення до тіла, яке є посудиною гріха» (Селенко). Сам же Силенко вважає що царство небесне це світло у Всесвіті наших предків (я зрозумів саме так), що ми є частиною Дажбога (Всесвіту), що віра тільки тоді може бути правдивою, коли робить людину вільною і гармонійною. Дуже багато приділяє уваги дбайливого ставленню до природи. Як приклад привожу цитату з цієї книги: «Богородиця Мая непорочно народила Боже дитя Будду. Богородиця Ізида непорочно народила Боже дитя Гору. Богородиця Марія непорочно народила Боже дитя Ісуса. У РУНвірі нове розуміння Бога. Бог – Вічність, Безмежність, Світ у Богові і Бог у Світі. Світ не родився – Світ вічно був, і є вічно буде Світом. Дажбог – Енергія Світу вічна, Незнищима. Всюдисуща. Дажбог – Свідомість (самоволодіюча сила) Світу. Людина народжена Дажбогом, її єство божественного походження». Якщо ти спитаєш яке моє ставлення до цього, відповім: щось схоже на таке я писав у своїх віршах. Та все ж таки на підсвідомості розумію – зараз людству потрібна віра в себе, віра в розвиток свого розуму ( розум людини має такі можливості, яких не мав ні Христос, ні Будда, ні Заратустра, ні іудейський Ієгова). Дивитися треба у Безмежний Всесвіт, у ньому наше майбутнє і наше Божество.
Terug naar boven
туман-туман
Wijs
Wijs

BerichtGeplaatst: 22 Jul. 2008 17:35

згоден, але тим не менше не можна відкидати те, що бог існує насправді (хоча б тому, що повинна була бути енергія для великого вибуху).
а на рахунок майбутнього розвитку, то я навіть згоден з Силенком, що потрібно робитися вільними і гармонічними.
Тобто ПРИРОДНИМИ. Все що природно - те не гріховно. Ось моя думка.
Terug naar boven
entree
Expert
Expert

BerichtGeplaatst: 23 Jul. 2008 16:15

Х„ХҐХ»ХўХҐЦЂХҐХ¬:

Все що природно - те не гріховно. Ось моя думка

Моя думка інша: людина не може бути гріховною, їй нема перед ким чи чим грішити. Бог, якщо Він є, в людські справи не втручається. Він міг створити тільки закони розвитку, які підпорядковуються законам математики, фізики, хімії, астрономії. Ці закони досконало буде знати і людство (у майбутньому). Щодо гріховності. Суспільство через 15-25 років випрацює закони, по яких буде жити без брехні і злодійства. Секс, який церква вважає гріхом (непорочне зачаття! у пробірці!) – є продовження роду людського, від якого годується вся оця зграя попів, ксьондзів, рабинів тощо. Доречи, ти не стрічав данні – яка кількість людей проводить церковні служби по всіх релігіях? Думаю, не менше 5-7% від загальної кількості віруючих.
Terug naar boven
туман-туман
Wijs
Wijs

BerichtGeplaatst: 23 Jul. 2008 16:41

Х„ХҐХ»ХўХҐЦЂХҐХ¬:

Моя думка інша: людина не може бути гріховною, їй нема перед ким чи чим грішити

грішити можна перед самим собою, і перед людством.
я вважаю гріхом усе, що так чи інакше спотворює природу людини.
Х„ХҐХ»ХўХҐЦЂХҐХ¬:

Бог, якщо Він є, в людські справи не втручається. Він міг створити тільки закони розвитку, які підпорядковуються законам математики, фізики, хімії, астрономії.

згоден
Х„ХҐХ»ХўХҐЦЂХҐХ¬:

Ці закони досконало буде знати і людство (у майбутньому).

я в цьому сумніваюся.
думаю, людство ніколи не дійде до Істини.
Х„ХҐХ»ХўХҐЦЂХҐХ¬:

Щодо гріховності. Суспільство через 15-25 років випрацює закони, по яких буде жити без брехні і злодійства.

а ось такого не буде ніколи!
людину треба возвеличувати, але не варто забувати, що людина - недосконала. влна має свої недостатки, і ніякі закони не зможуть завадити їх прояву, як не змогли завадити на протязі тисячоліть!
Terug naar boven
entree
Expert
Expert

BerichtGeplaatst: 24 Jul. 2008 12:11

Х„ХҐХ»ХўХҐЦЂХҐХ¬:

грішити можна перед самим собою, і перед людством

Це не гріх, а злочин, і перед собою, і перед людством.
Х„ХҐХ»ХўХҐЦЂХҐХ¬:

думаю, людство ніколи не дійде до Істини

Людство ще недосконале. Тому Істина йому здається недосяжною. Але Істина існує. Шлях до Неї у розвитку Людства через розвиток Людини. Зараз багато чого людству здається неймовірним.
Х„ХҐХ»ХўХҐЦЂХҐХ¬:

людину треба возвеличувати, але не варто забувати, що людина - недосконала. влна має свої недостатки, і ніякі закони не зможуть завадити їх прояву, як не змогли завадити на протязі тисячоліть!

Саме тому, що про недосконалість людини я не забуваю, маю надію – Людство цю недосконалість подолає. У нього не буде альтернативи.
Всесвіт потребує розумного ставлення до Нього. Зможе вижити той, хто має розум Всесвіту, а не дріб’язковий розум убогої людини-кріпака. На жаль, протягом тисячоліть людина тільки те й робила, що виборювала свободу мислити.
Terug naar boven
туман-туман
Wijs
Wijs

BerichtGeplaatst: 24 Jul. 2008 12:29

Х„ХҐХ»ХўХҐЦЂХҐХ¬:

Це не гріх, а злочин, і перед собою, і перед людством.

А хіба це не одне і те ж?
Х„ХҐХ»ХўХҐЦЂХҐХ¬:

Людство ще недосконале. Тому Істина йому здається недосяжною. Але Істина існує. Шлях до Неї у розвитку Людства через розвиток Людини. Зараз багато чого людству здається неймовірним.

Так, можливості для розвитку є.
Але питання в тому, чи зможе розвиватися все людство, чи розвиток так і залишиться прерогативою обраних.
Якщо оцінити історію, то більш можливим здається останнє.
А якщо так, то пізнати Істину неможливо.
Х„ХҐХ»ХўХҐЦЂХҐХ¬:

Саме тому, що про недосконалість людини я не забуваю, маю надію – Людство цю недосконалість подолає. У нього не буде альтернативи.
Всесвіт потребує розумного ставлення до Нього. Зможе вижити той, хто має розум Всесвіту, а не дріб’язковий розум убогої людини-кріпака. На жаль, протягом тисячоліть людина тільки те й робила, що виборювала свободу мислити.

Альтернатива є завжди. А надто тут.
Є альтернатива загинути.
Є альтернатива продовжити свій розвиток у такому ж темпі та руслі, але вижити (хто сказав, що вижити при нинішньому рівні розвитку неможливо?).
Terug naar boven
Nieuw onderwerp plaatsen    Reageren Tijden zijn in GMT + 1
RC-WERELD.com » Clubs » Forums van de clubs » Не заангажоване спілкування » Християнські ідоли
Pagina 2 van 4 Ga naar pagina: Vorige    1, 2, 3, 4   Volgende