| | | | | Auteur | Bericht |
Filosoof Geregistreerd op: 2007-11-21 Hoev-heid punten: 5834 Woonplaats: United States | Geplaatst: 22 Mei 2008 05:55 Onderwerp: Цікава гра. | |
| | Недавно почув про одну хімічну гру. Вона, на мій погляд, є дуже цікавою. І до того ж розвиває логічне мислення, стимулює діяльність і просто перевіряє знання з неорганічної хімії. Ну можна і з органіки. Суть заключається в тому, що хтось загадує сполуку, а інші її відгадують, при цьому задають питання, що не стосуються якісного і кількісного її складу. | | | Terug naar boven | |  |
Filosoof Geregistreerd op: 2007-11-21 Hoev-heid punten: 5834 Woonplaats: United States | Geplaatst: 22 Mei 2008 06:15 Onderwerp: Цікава гра. | |
|
Наприклад, який агрегатний стан, який колір, взаємодія з водою проходить чи ні, якщо так, то яке рН середовище? Як взаємодіє із кислотами, із киснем і т. д. Фізіологічна дія, термічний розклад. Вся фішка в тому, що занадто складне не загадаєш, бо не знатимеш всіх реакцій, але з часом... Є два варіанти гри. Один простіший, коли загадуєш будь що відносно будь якої речовини, чи то вона початкова, чи продукт взаємодії початкової з чимось. Причому запитання йдуть без якоїсь системності. Інший варіант - складніший. Маєш право запитувати спочатку відносно початкової речовини, потім тільки відносно продуктів її взаємодії. Потім тільки відносно продуктів взаємодії попередніх продуктів взаємодії і т. д. Як на мене останній варіант складний і я в нього поки не ризикну грати, але пропоную людям, яким це сподобалося, зіграти зі мною, перевірити свої знання, активізувати мислення і просто розважитися. Ще одне, я не знаю, чи будете ви підглядати у книги, чи ні, я не перевірю це ніяк, але по можливості користуйтеся тільки своїми знаннями, коли чогось не знаєте, то повідомте, що не знаєте і тоді заглядайте в підручник. Так буде, на мою думку, чесно. | | | Terug naar boven | |  |
Filosoof Geregistreerd op: 2007-11-21 Hoev-heid punten: 5834 Woonplaats: United States | Geplaatst: 22 Mei 2008 06:17 Onderwerp: Цікава гра. | |
| | Отже розпочнемо, я загадав сполуку. Це газ без кольору. Чекаю запитань. | | | Terug naar boven | |  |
| Geplaatst: 30 Mei 2008 11:07 Onderwerp: Цікава гра. | |
| | Як реагує з киснем??? | | | Terug naar boven | |  |
Wijs Geregistreerd op: 2008-01-02 Hoev-heid punten: 11533 Woonplaats: Ukraine | Geplaatst: 30 Mei 2008 12:59 Onderwerp: Цікава гра. | |
| | Дійсно цікава гра. Дякую! Важчий за повітря? | | | Terug naar boven | |  |
Filosoof Geregistreerd op: 2007-11-21 Hoev-heid punten: 5834 Woonplaats: United States | Geplaatst: 30 Mei 2008 15:39 Onderwerp: Цікава гра. | |
| | Важчий за повітря, з киснем не реагує. | | | Terug naar boven | |  |
Wijs Geregistreerd op: 2008-01-02 Hoev-heid punten: 11533 Woonplaats: Ukraine | Geplaatst: 30 Mei 2008 16:18 Onderwerp: Цікава гра. | |
| | Яка розчинність у воді? | | | Terug naar boven | |  |
Filosoof Geregistreerd op: 2007-11-21 Hoev-heid punten: 5834 Woonplaats: United States | Geplaatst: 30 Mei 2008 18:54 Onderwerp: Цікава гра. | |
| | Достатньо добра. | | | Terug naar boven | |  |
Wijs Geregistreerd op: 2008-01-02 Hoev-heid punten: 11533 Woonplaats: Ukraine | Geplaatst: 30 Mei 2008 18:59 Onderwerp: Цікава гра. | |
| | Вуглекислий газ | | | Terug naar boven | |  |
Filosoof Geregistreerd op: 2007-11-21 Hoev-heid punten: 5834 Woonplaats: United States | Geplaatst: 30 Mei 2008 19:13 Onderwerp: Цікава гра. | |
| | Недостатньо фактів для висновку. Бажано почути якісну реакцію, яка підтвердить чи спростує гіпотезу:) продовжуй:) | | | Terug naar boven | |  | | | |