| | Розмовляти українською мовою – право, чи обов’язок? | new | | | | Auteur | Bericht |
Expert Geregistreerd op: 2008-07-05 Hoev-heid punten: 4365 Woonplaats: Ukraine | Geplaatst: 30 Nov. 2009 15:09 Onderwerp: Розмовляти українською мовою – право, чи обов’язок? | |
| а хіба хтось говорить про сором визнання свого походження?
я запитую про доцільність змін паспортного бланку в умовах політичної та економічної кризи...
свічечку за 140 мільйонів гривень ми минулого року вже засвітили... тепер будемо на собі тільник рвати, бо ми гордимося своїм походженням?
скільки ж це триватиме? вже яке сторічча поспіль нас годують байками про національні особливості, а врешті решт українці бідні й безталанні... може не варто босоніж бігти по стерні за мильною бульбашкою? може все ж таки для початку варто взутись?
Кожна нація має свою національну особливість і ця особливість ні в якому разі не є «мильною бульбашкою». Щоб засвітити свічку пам’яті шести мільйонам закатованих невинних українців, можна і потрібно було витратити 140 мільйонів гривень. Це наші гроші, які могли б бути просто вкрадені на будівлю палаців Ющенків-Януковичів. Я радий, що ці гроші пішли саме на Свічку Пам’яті. Щодо паспорта з національністю
«руський» - це право володаря цього паспорта: їхати чи не їхати в Росію.
Мене більше хвилює доля українців, яким держава Україна офіційно у паспорті пише, що він «ніхто». Через 10-15 років в Україні буде дуже багато емігрантів. Вони будуть мати свою культуру, свою мову і паспорт «громадянина України», якій дасть їм можливість взяти владу над «ніхто», бо «ніхто» не знає, що він українець, і що має хоч які-небудь права на цю землю, бо він вже зараз боїться витратити декілька грошей на те, щоб у паспорті назватися українцем, бо криза у нього в голові і в інших частинах тіла. | | | Terug naar boven | |  |
Inventaris Geregistreerd op: 2005-09-28 Hoev-heid punten: 50330 Woonplaats: Ukraine | Geplaatst: 30 Nov. 2009 15:18 Onderwerp: Розмовляти українською мовою – право, чи обов’язок? | |
| | Цытата: |
Щоб засвітити свічку пам’яті шести мільйонам закатованих невинних українців, можна і потрібно було витратити 140 мільйонів гривень.
| а й справді, в нас ще мільйонів 40 у резерві є... можна одразу мільярд виділяти, відспіваємо усіх разом... лавра поруч, не треба далеко ходити... одразу можна буде й на зміні паспортів зекономити
Володимире, невже ви не відчуваєте себе українцем настільки, що вам необхідне письмове підтвердження?  | | | Terug naar boven | |  |
Expert Geregistreerd op: 2008-07-05 Hoev-heid punten: 4365 Woonplaats: Ukraine | Geplaatst: 30 Nov. 2009 15:29 Onderwerp: Розмовляти українською мовою – право, чи обов’язок? | |
|
Indeez пісаў(ла) (30 ліс. 2009 16:18 ) : | а й справді, в нас ще мільйонів 40 у резерві є... можна одразу мільярд виділяти, відспіваємо усіх разом... лавра поруч, не треба далеко ходити... одразу можна буде й на зміні паспортів зекономити
Володимире, невже ви не відчуваєте себе українцем настільки, що вам необхідне письмове підтвердження?  |
Твій сарказм я вважаю недоречним. Справа зовсім в іншому. Це прояв на підсвідомості. Так, мені не треба ні твоє підтвердження ні когось іншого, що я українець. Але багатьом манкуртам це треба для визначення – хто ж він насправді? Якщо хочеш – це прояв патріотизму. Я маю на увазі патріотизм народу, а не політиків. | | | Terug naar boven | |  |
Inventaris Geregistreerd op: 2005-09-28 Hoev-heid punten: 50330 Woonplaats: Ukraine | Geplaatst: 30 Nov. 2009 15:37 Onderwerp: Розмовляти українською мовою – право, чи обов’язок? | |
| а що для вас патріотизм?
чому він обов"язково повинен бути на межі вимирання? це що, національна особливість? | | | Terug naar boven | |  |
Expert Geregistreerd op: 2008-07-05 Hoev-heid punten: 4365 Woonplaats: Ukraine | Geplaatst: 01 Dec. 2009 09:30 Onderwerp: Розмовляти українською мовою – право, чи обов’язок? | |
| Indeez пісаў(ла) (30 ліс. 2009 16:37 ) : | а що для вас патріотизм?
чому він обов"язково повинен бути на межі вимирання? це що, національна особливість? |
Ти зараз займаєшся словоблудством. Змішуєш пряження із даром Божим. Саме патріотизм народу подолає все, і вимирання теж. Вже багато українців це розуміють. Народ вже бачить де справжні патріоти, а де патріоти своїх кишень, як ці:
Патріоти
«Ех, нам би таких злодіїв та розбійників –
що колись, що тепер, але інші в нас –
і злодії, і розбійники – далеко не державники,
аж ніяк не державники!»
Євген Гуцало, «Буслаєвщина, або ж…»
Патріоти своєї кишені,
з прапорами – підкова і НУ,
не наїлись із серцем пряжені,
кожен з них про партнера збагнув:
злодій злодія принципи зрадив,
злодій злодію – честі іржа,
злодій злодія нищити радий,
злодій злодію – в спину ножа.
Вже не тішить приватна корова –
сорок шість мільйонів сосків –
вже не тішить й корову полова
крадіїв – патріотів – совків.
20.09.08
http://club.rc-svit.com/patroti-topic2833195 | | | Terug naar boven | |  |
Inventaris Geregistreerd op: 2005-09-28 Hoev-heid punten: 50330 Woonplaats: Ukraine | Geplaatst: 01 Dec. 2009 15:26 Onderwerp: Розмовляти українською мовою – право, чи обов’язок? | |
| дааа? то відколи для відчуття патріотизму знадобились юридичні підтвердження? з 1992 року по 2009 ми живемо без зазначення національності в паспорті і ще й досі українці... аж дивно, як це ми досі турками не стали...
випадково трапився вислів по темі
| Цытата: | | Здоровая нация так же не замечает своей национальности, как здоровый человек - позвоночника. |
пропоную обговорити тему на форумі http://forum.rc-svit.com/povernennja-pjato-grafi-topic1812111 | | | Terug naar boven | |  |
Expert Geregistreerd op: 2008-07-05 Hoev-heid punten: 4365 Woonplaats: Ukraine | Geplaatst: 02 Dec. 2009 13:48 Onderwerp: Розмовляти українською мовою – право, чи обов’язок? | |
| Indeez пісаў(ла) (01 снеж. 2009 16:26 ) : | дааа? то відколи для відчуття патріотизму знадобились юридичні підтвердження? з 1992 року по 2009 ми живемо без зазначення національності в паспорті і ще й досі українці... аж дивно, як це ми досі турками не стали...
випадково трапився вислів по темі
пропоную обговорити тему на форумі http://forum.rc-svit.com/povernennja-pjato-grafi-topic1812111 |
Цитата:
Здоровая нация так же не замечает своей национальности, как здоровый человек - позвоночника.
Особливо, коли у нього хвора душа і серце.
Щодо 1992 – 2009 років. Саме тоді в Україні стали панувати масони у масці українця. Говорять про економіку України, дбають про економіку Ізраїлю і Росії. | | | Terug naar boven | |  |
Inventaris Geregistreerd op: 2005-09-28 Hoev-heid punten: 50330 Woonplaats: Ukraine | Geplaatst: 03 Dec. 2009 07:31 Onderwerp: Розмовляти українською мовою – право, чи обов’язок? | |
| душа і серце хворі?
швидше вава на всю голову...
ви мені поясніть, чому світ клином зійшовся саме на національності?
невже сволота має національність? я вважала що це більше рис характеру стосується | | | Terug naar boven | |  |
Expert Geregistreerd op: 2008-07-05 Hoev-heid punten: 4365 Woonplaats: Ukraine | Geplaatst: 04 Dec. 2009 10:58 Onderwerp: Розмовляти українською мовою – право, чи обов’язок? | |
| Indeez пісаў(ла) (03 снеж. 2009 08:31 ) : | душа і серце хворі?
швидше вава на всю голову...
ви мені поясніть, чому світ клином зійшовся саме на національності?
невже сволота має національність? я вважала що це більше рис характеру стосується |
Так, сволота не має національності, як і всі злодії. Більш того, сволота, злодії, бандити і і майже всі правителі – вони космополіти, у них немає національності. А от народ має національність, і мій народ має національність – український. І це я, як українець, хочу щоб було відображено у моєму паспорті. На даному етапі розвитку нашої країни – це конче потрібно. | | | Terug naar boven | |  |
Inventaris Geregistreerd op: 2005-09-28 Hoev-heid punten: 50330 Woonplaats: Ukraine | Geplaatst: 15 Dec. 2009 15:22 Onderwerp: Розмовляти українською мовою – право, чи обов’язок? | |
| країни? в країні живе багатонаціональний народ
що накажете робити з не українцями? вони ж можуть відмовитись розвивати країну вашого зразка...
потрібно прагнути до об"єднання народу, а не до возвеличення нації  | | | Terug naar boven | |  | | | |