| | Розмовляти українською мовою – право, чи обов’язок? | new | | | | Auteur | Bericht |
Eigen personeel Geregistreerd op: 2009-10-31 Hoev-heid punten: 213 Woonplaats: Ukraine | Geplaatst: 02 Nov. 2009 20:59 Onderwerp: Розмовляти українською мовою – право, чи обов’язок? | |
| | Говорити українською - це обовязок тільки українця. Якщо ти цього не робиш, значить ти не з роду козаків, бо вони говорили тільки рідною мовою. І, як ви думаєте, боролися та проливали кров хіба не за це? | | | Terug naar boven | |  |
Expert Geregistreerd op: 2008-07-05 Hoev-heid punten: 4365 Woonplaats: Ukraine | Geplaatst: 09 Nov. 2009 17:14 Onderwerp: Розмовляти українською мовою – право, чи обов’язок? | |
| _FrEeDoM_sOuL_ написав(ла) (02 Листопада 2009 16:15 ) : | | ....частково це обов"язок...але дивлячись на ситуацію в Україні...то це і не право...а просто бажання...хтось на рос...хтось на укр...мені це не подобається...адже за кордоном такого нема щоб німець говорив по-англійськи....а наші...це...роблять..але не позатикати ж їм роти...особливо території януковича...Донецьк,Дніпропетровськ...і т.д... |
Нажаль, вони намагаються заткнути рота українцям. Янукович пообіцяв одеськім євреям, що наразі обрання його президентом, він введе другу державну мову, тобто російську. Він має намір знищити українську мову. І в Україні багато людей, які клюють на його живця в обіцянках добробуту. Це небезпечно. | | | Terug naar boven | |  |
Expert Geregistreerd op: 2008-07-05 Hoev-heid punten: 4365 Woonplaats: Ukraine | Geplaatst: 09 Nov. 2009 17:26 Onderwerp: Розмовляти українською мовою – право, чи обов’язок? | |
| Vushnja написав(ла) (02 Листопада 2009 21:59 ) : | | Говорити українською - це обовязок тільки українця. Якщо ти цього не робиш, значить ти не з роду козаків, бо вони говорили тільки рідною мовою. І, як ви думаєте, боролися та проливали кров хіба не за це? |
Україна багатонаціональна країна, в якій державною мовою є українська (по Конституції). Тому, незалежно від національності, громадяни України повинні володіти українською мовою і користуватись на рівні суспільства. У побуті ( поміж собою) – на мові, яка йому ближче. Примусити людину на любов до української мови не можна, це приходить з часом і не в одному поколінні. Сподіваюсь, все стане на свої місця. | | | Terug naar boven | |  |
Lang-lever Geregistreerd op: 2009-11-10 Hoev-heid punten: 1808 Woonplaats: Ukraine | Geplaatst: 11 Nov. 2009 12:21 Onderwerp: Розмовляти українською мовою – право, чи обов’язок? | |
| Vushnja написав(ла) (02 Листопада 2009 21:59 ) : | | Говорити українською - це обовязок тільки українця. Якщо ти цього не робиш, значить ти не з роду козаків, бо вони говорили тільки рідною мовою. І, як ви думаєте, боролися та проливали кров хіба не за це? |
Вони боролись за незалежність всієї держави, всього народу, а не окремо за право говорити українською. Більше державності своя мова не додає.....
Говорити українською право кожного, а не обов*язок, Адже кожен з нас насамперед особистість, що має права і бажання. | | | Terug naar boven | |  |
Eigen personeel Geregistreerd op: 2009-11-11 Hoev-heid punten: 200 Woonplaats: Ukraine | Geplaatst: 11 Nov. 2009 14:04 Onderwerp: Розмовляти українською мовою – право, чи обов’язок? | |
| | звичайно було б краще якби українці говорили українською....але кожен сам вирішує якою мовою говорити...тому я думаю що це більше право, але не завадило б більше патріотизму...адже росіяни ніколи не захочуть зробити українську другою державною... | | | Terug naar boven | |  |
Lang-lever Geregistreerd op: 2009-11-10 Hoev-heid punten: 1808 Woonplaats: Ukraine | Geplaatst: 11 Nov. 2009 14:22 Onderwerp: Розмовляти українською мовою – право, чи обов’язок? | |
|
Владуська написав(ла) (11 Листопада 2009 15:04 ) : | | звичайно було б краще якби українці говорили українською....але кожен сам вирішує якою мовою говорити...тому я думаю що це більше право, але не завадило б більше патріотизму...адже росіяни ніколи не захочуть зробити українську другою державною... |
Тут не йдеться про те, чи ставитимуть росіяни українську своєю державною. Але в цілому я погоджуюсь.... | | | Terug naar boven | |  |
Eigen personeel Geregistreerd op: 2009-11-11 Hoev-heid punten: 200 Woonplaats: Ukraine | Geplaatst: 11 Nov. 2009 14:34 Onderwerp: Розмовляти українською мовою – право, чи обов’язок? | |
| | Цитата: |
Тут не йдеться про те, чи ставитимуть росіяни українську своєю державною. Але в цілому я погоджуюсь....
|
то була просто критика неправильної політики на встановлення другої державної | | | Terug naar boven | |  |
Expert Geregistreerd op: 2008-07-05 Hoev-heid punten: 4365 Woonplaats: Ukraine | Geplaatst: 11 Nov. 2009 20:04 Onderwerp: Розмовляти українською мовою – право, чи обов’язок? | |
| | Питання до всіх: навіщо друга державна мова – для створення в Україні двох держав? Чи, може це для мавп, які ніяк не можуть вивчити українську мову, а керувати українцями дуже вже закортіло? | | | Terug naar boven | |  |
Meester Geregistreerd op: 2009-06-12 Hoev-heid punten: 2706 Woonplaats: Ukraine | Geplaatst: 12 Nov. 2009 09:43 Onderwerp: Розмовляти українською мовою – право, чи обов’язок? | |
| | ну на мій погляд..краще якби всі говорили державною мовою незалежно...якої національності люди на ній проживають... | | | Terug naar boven | |  |
Eigen personeel Geregistreerd op: 2009-11-11 Hoev-heid punten: 200 Woonplaats: Ukraine | Geplaatst: 12 Nov. 2009 10:35 Onderwerp: Розмовляти українською мовою – право, чи обов’язок? | |
| | Цитата: |
Питання до всіх: навіщо друга державна мова – для створення в Україні двох держав? Чи, може це для мавп, які ніяк не можуть вивчити українську мову, а керувати українцями дуже вже закортіло?
|
Мабуть правильніший другий варіант... | | | Terug naar boven | |  | | | |